Aanraders voor Moederdag!

Aanraders voor Moederdag!

Op donderdag 15 augustus worden moeders weer in de bloemetjes gezet. Letterlijk meestal, met een mooie bos snijbloemen. Ook parfum wordt veel cadeau gedaan. Maar waarom haar niet eens een geurende tuin- of kamerplant geven? Dan sla je twee vliegen in één klap! Hierbij onze aanraders. Vraag ernaar in ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel.

Geurende kamerplanten

Orchideeën. Ja, er bestaan geurende orchideeën! Zoals de Zygopetalum, met paarswitte bloemkelken en een friszoete geur. De Cambria ‘Nelly Isler’ heeft donkerrode bloemen met oranje, gele en soms zelfs roze accenten en een lichtzoete geur. De bamboe-orchidee Dendrobium ‘Berry Oda’ krijgt paarse bloemen aan vele takken, die licht geuren. De subtiel geurende viooltjesorchidee Miltonia ‘Herr Alexandre’ heeft zuiver witte bloemblaadjes met een geel hart en twee paarse ‘ogen’.

Kamerjasmijn (Jasminum polyanthum) is een struikje met witte, sterk geurende bloemen. Doordat de ranken erg lang worden, worden ze meestal rond een ijzeren boogje geleid. In de zomer kunt u de jasmijn ook buiten op het terras of balkon zetten.

Kaapse jasmijn (Gardenia jasminoides) is een tropische plant met glanzend donkergroen blad en heerlijk geurende witte bloemen (die vaak in jasmijnthee worden gebruikt).

Bruidsbloem (Stephanotis floribunda) dankt zijn naam aan het feit dat de geurende witte bloemen aan de lange ranken vaak worden verwerkt in bruidsboeketten. Moeder zal zich zeker gevleid voelen wanneer u erbij vertelt dat het de lievelingsplant was van Marilyn Monroe!

Citrusboompjes. Het citroen- en het sinaasappelboompje krijgen bloemen die heerlijk geuren, gevolgd door vrolijke vruchtjes. En ze kunnen in de zomer naar buiten om het terras of balkon op te fleuren.

Al deze geurende kamerplanten houden van een lichte standplaats, maar willen niet in de volle zon – op de citrusboompjes na, die willen zo veel mogelijk zon en warmte.

Geurende tuintoppers

  • Ouderwetse ‘historische’ struikrozen, vooral rassen die afstammen van de Franse rozen (Rosa gallica), de muskusroos (R. moschata) en de Japanse bottelroos (R. rugosa), en moderne David Austin-rozen, zoals ‘Charles Austin’ (geel/abrikoos), ‘Héritage’ (zachtroze) en ‘Graham Stuart Thomas’ (geel), hebben de meest heerlijke geuren. Heerlijk geurende en doorbloeiende klimrozen zijn onder andere  ‘New Dawn’ (roze),  ‘Zéphirine Drouhin (hard roze) en ‘Golden Showers’ (geel).
  • Blauweregen (Wisteria), een sterke klimmer voor tegen de gevel, schutting of pergola die in het voorjaar heerlijk geurende blauwe, witte of roze bloemtrossen krijgt. Vooral ’s avonds is de geur bedwelmend.
  • Mediterrane kruiden als tijm en lavendel. Deze geuren alleen bij aanraking, dus plant ze naast een looppad of zet ze op een tafeltje of etagère bij het keukenraam.
  • Heliotroop (Heliotropium) is een niet winterhard struikje met donkergroen blad en kleine paarse bloemschermpjes die heel zoet en naar vanille ruiken. Een aanwinst op het terras of balkon, want hij bloeit heel lang, van mei tot september!
  • Siererwt (Lathyrus), een eenjarige klimplant waarvan je ook binnen plezier kunt hebben, want de vele geurende bloemen zijn goede snijbloemen voor in kleine vaasjes. Hoe meer je ervan afknipt (voor ze verwelken), hoe rijker hij zal bloeien.

Bezoek ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel voor meer Moederdag inspiratie! 

Vragen & contact
Vragen & contact

Heeft u vragen?

Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash