Kerstverlichting

  Kunnen uw huis en tuin wel wat extra lichtjes gebruiken met de kerst? In ons tuincentrum vindt u kerstverlichting in allerlei soorten en maten. Wilt u LED verlichting, flikkerende of gekleurde lichtjes of juist klassieke vlamlichtjes? Of twijfelt u nog over welke kerstverlichting het beste in uw huis past? Kom langs in ons Tuincentrum te Deurne  en vraag gerust een van onze medewerkers naar de mogelijkheden hieronder al enkele tips die je keuze kunnen helpen.

  Hoeveel kerstlampjes hang ik best in mijn boom?

  Dat is een vraag waar veel mensen mee zitten, zeker als je kerstverlichting komt kopen bij Tuincentrum Abies te Deurne nabij Antwerpen, Wommelgem, Borsbeek, … Het blijft natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar een handvat hiervoor kunnen wij u zeker aanreiken. 

  De hoogte van de kerstboom bepaalt hoeveel kerstlichtjes er in de kerstboom moeten.
  Dat klinkt misschien vreemd, maar de hoogte is ook erg bepalend voor de omvang van een kerstboom en die bepaalt voornamelijk het aantal kerstlichtjes die er in de kerstboom moeten komen. Het aantal kerstlampjes dat in de kerstboom moet komen kan op twee manieren worden bepaald, eenvoudig door onderstaande advies op te volgen of u kunt het zelf uitrekenen met een formule. Studenten van de universiteit in Sheffield hebben er namelijk een wiskundige formule voor bedacht.

  Zoveel kerstlampjes moeten er in een kerstboom van:

  1 meter: 100 kerstlampjes;

  2 meter: 300 kerstlampjes;

  3 meter: 400 kerstlampjes;

  6 meter: 750 kerstlampjes;

  8 meter: 1250 kerstlampjes.

  Meer nauwkeurig is deze wiskundige formule:

  De lengte van het snoer met lichtjes, dus exclusief het aansluitsnoer, in centimeters = pi x de hoogte van de kerstboom in centimeters.

  Tip: u weet nu hoeveel kerstlampjes er in de kerstboom moeten komen. Een handige manier om de verdeling goed te bepalen is door de kerstverlichting in de kerstboom te hangen, op een afstandje te gaan staan en dan de ogen een beetje dicht te knijpen. Door het wazige zicht is heel goed te zien of er nog ergens gaten zitten of dat de lampjes te dicht op elkaar zitten.

  Andere zaken om rekening mee te houden bij het kopen van kerstverlichting

  Is de kerstverlichting alleen geschikt voor binnen of misschien ook voor buiten?

  Welke kleur licht stralen de kerstlampjes uit? Gekleurd, warm of misschien juist erg kil wit licht?

  Kunnen de lampjes worden vervangen?

  Is het LED kerstverlichting of niet? Niet zo belangrijk voor een kerstboom, maar gaat u de hele tuin ermee versieren dan kan dit aardig schelen in het energieverbruik van de kerstverlichting.

  Wat is de lengte van het aansluitsnoer en hoever komt de kerstboom van het dichtstbijzijnde stopcontact te staan. Eventueel natuurlijk op te lossen met een verlengsnoer.

  Dit waren onze tips omtrent kerstverlichting kopen en het optuigen van de kerstboom met de juiste hoeveelheid kerstverlichting. Succes en veel plezier met het aankopen van jouw kerstverlichting voor  de kerstboom!

  Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash