Bomen voor kleinere tuinen

  Bomen voor kleinere tuinen

  Hoe klein uw tuin ook is, een boom hoort er in thuis. Zelfs een klein boompje creƫert diepte en is een blikvanger. Ook de vogels zullen u dankbaar zijn voor een plek om te rusten.
  In de winter kunt u er bovendien pinda's en vetbolletjes in ophangen. Met deze tips kiest u de boom op maat voor uw tuinleven.

  Vormen
  Vooral in een kleine tuin is de groeivorm heel belangrijk. Want juist als je weinig ruimte hebt, wil je zoveel mogelijk van dat ene mooie boompje genieten. Speciale vormen zijn leibomen, bolbomen, treurbomen en dakbomen, die een platte kroon hebben. Leibomen zoals de linde werden vroeger toegepast als natuurlijke zonwering. Ze zijn nog vaak te bewonderen tegen de gevel van oude boerderijen.

  Bolbomen
  Deze bomen hebben een kroon in de vorm van een bol en zijn vooral mooi als solitair. Om de kroon niet te zwaar te maken, worden bolbomen elke drie jaar teruggesnoeid.Enkele soorten: bol-acasia (Robinia umbra-culifera), trompetboom (Catalpa nana), bol-esdoorn (Acer globosum), sierappel (Malus), sierkers (Prunus cerasifera) en meidoorn (Crataegus laevigata).

  Treurbomen
  Met hun sierlijk hangende takken zijn deze boompjes echte blikvangers. Vooral langs de rand van een vijver doen ze het goed. Mooie treurbomen zijn de beuk (Carpinus), berk (Betula pendula), hazelaar (Corylus),sierappel (Malus Red Jade), sierkers (Prunus kiku shidare zakura), sierpeer (Pyrus salcifolia pendula), wilg (Salix capraea Klimarnock) en de erwtenstruik (Caragena Pendula of Walker).

  Klein blijvende bomen
  Klein blijvende bomen zijn onder andere diverse soorten Acers, krentenboompje Amelanchier), kornoelje (Cornus), meidoorn (Crataegus), vaantjesboom (Davidia), goudenregen (Laburnum), beverboom (Magnolia), glansmispel (Photinia), sierkers (Prunus), sierpeer (Pyrus) en lijsterbes (Sorbus).

  Planten
  Graaf altijd een ruim plantgat en zet de boom net zo diep als hij bij de kweker stond. Aan de kleur van de stam kunt u zien hoever hij in de grond moet. Zet de boom met speciaal boomband vast aan twee palen en geef hem flink water: de eerste week iedere dag.

  Meer weten?
  Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over bomen voor kleinere tuinen wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash