Zomeronderhoud

  Zomeronderhoud

  De zomer is voor de tuinbezitter vooral de tijd om te genieten. De grote snoeibeurt, het planten en de opruimingswerkzaamheden zijn voor het voor- en najaar. Toch blijft er bijna elke dag wel wat te doen. Deze tips zetten de belangrijkste onderhoudsklussen op een rijtje.

  Planten
  Met containerplanten kunt u ook midden in de zomer kale plekken opvullen. Geef direct na het planten rijkelijk water en blijf de vochtigheid van de grond goed in de gaten houden. De hele zomer door vindt u bij uw tuincentrum nog een flinke keus aan éénjarige zomerbloeier’s.

  Bemesten
  Een aantal gewassen heeft gedurende de zomermaanden behoefte aan bijvoeding. Bij uw tuincentrum vindt u hiervoor speciale meststoffen.

  Gazon
  Voor een gezonde, groene grasmat dient u tijdens de zomer twee keer een speciale, stikstofrijke gazonmest toe.

  Rozen
  Regelmatig bijmesten met een speciale rozenmest voorkomt geel blad en zorgt voor een rijke bloei.

  Potten en bakken
  Regelmatig een dosis vloeibare plantenvoeding door het gietwater mengen, bevordert de bloei.

  Coniferen
  Gedurende de zomermaanden twee keer bemesten met speciale coniferenmest om bruin worden tegen te gaan.

  Heide
  Een kalirijke meststof helpt de heideplanten om weerstand op te bouwen voor het winterseizoen. Ook rododendrons zijn hierbij gebaat.

  Gewasbescherming
  Ongedierte en schimmelziekten zijn de grote vijanden in de zomermaanden. Goede voeding en voldoende water verhogen de natuurlijke weerstand van uw planten. Vaak is spuiten echter onvermijdelijk
  Preventief behandelen is beter dan wachten op de eerste symptomen. Lees ook onze tip over gewasbescherming of vraag uw tuinadviseur om raad.

  Snoeien
  Heesters die voor de langste dag (21 juni) bloeien, moeten na de bloei worden gesnoeid. Voor het overige kunt u tijdens de zomermaanden overal in uw tuin wat lichte vormsnoei toepassen.

  Vijvers
  Let erop dat uw vijverwater tijdens de warme maanden voldoende zuurstof bevat. Laat het oppervlak voor de helft bedekken door zuurstofplanten als waterpest, hoornblad of water- hyacint, dan krijgen algen minder kans.
  In het voorjaar is het normaal als de vijver een tijdje troebel wordt. In de zomer wijzen algen en troebel water op een verstoring van het biologisch evenwicht en kunt u beter uw tuinadviseur om raad vragen.

  Meer weten?
  Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over zomeronderhoud wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash