Orchideeën / Phalaenopsis

  Orchideeën / Phalaenopsis

  Orchideeën groeien over de hele wereld. Ook in ons land zijn er verschillende soorten in het wild te vinden. Maar dat zijn maar bescheiden plantjes vergeleken bij de talloze prachtige tropische soorten. Een aantal van deze soorten doet het goed als kamerplant. Als u tenminste een aantal regels in acht neemt. Deze tips helpen u hierbij.

  De grond
  De wortels van orchideeën hebben veel lucht nodig. Niet verwonderlijk als je weet dat ze in de natuur niet in de grond groeien, maar in bomen. Gewone potgrond is daarom niet geschikt. Bij uw tuincentrum vindt u speciale orchidee‘n grond die veel boomschors bevat. Een andere geschikte manier om orchidee‘n te kweken, is in hydrocultuur. De gebakken keikorreltjes vormen een luchtige basis waarin de wortels zich goed kunnen ontwikkelen.

  De plaats
  Orchideeën hebben als kamerplant het liefst een licht maar niet te zonnig plekje. Een raam op het oosten is ideaal. Een tip: maak van zo’n raam een echte orchideeëntuin en zet meerdere potten dicht bij elkaar. Dat staat niet alleen mooi, het zorgt ook voor een speciaal microklimaat waarin de planten zich uitstekend thuis zullen voelen.

  Voeding
  Orchideeën hoeft u alleen te bemesten als ze bloeien. Gebruik nooit gewone kamerplanten- mest, want die is veel te sterk. Om de twee weken wat speciale orchideeën mest door het gietwater mengen, geeft het beste resultaat.

  Water
  Orchideeën zijn erg kritisch op het gietwater. Kalkrijk water is uit den boze. Gebruik bij voorkeur regenwater of onthard het drinkwater door het te koken en af te laten koelen. Geef altijd water op kamertemperatuur. Tip: als u in de buitenpot een omgekeerd schoteltje legt, waaromheen altijd een laagje water staat, profiteert de orchidee doorlopend van de verdamping.

  Verpotten
  Om de twee of drie jaar moeten orchideeën worden verpot. De beste tijd is het voorjaar. Snijd dode en rotte wortels weg en zet de plant in een pot die iets groter is dan de oude. Leg op de bodem een laagje potscherven en vul hem op met orchideeënaarde.

  Meer weten?
  Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over orchideeën wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash