Een bloeiende tuin in de winter

  Een bloeiende tuin in de winter

  Uw tuin hoeft het geen dag van het jaar zonder bloemen te doen. Want er zijn heesters en planten die hartje winter bloeien en zelfs heerlijk geuren om de schaarse insecten te lokken. Met deze tips creëert u eilandjes van kleur voor de somberste winterdagen.

  Standplaats
  Net zoals de zomerbloeiers stellen ook winterbloeiende planten hun persoonlijke eisen aan standplaats, zon en schaduw.
  Een tip: zet ze als het even kan zó dat u er vanuit uw huiskamer van kunt genieten.

  Winterjasmijn
  De winterjasmijn (Jasminum nudiflórum) is een heester die tot 2 meter hoog kan worden. Deze sterke gevelbedekker stelt weinig eisen aan de standplaats, al kunt u hem beter niet tegen een noordmuur zetten. Regelmatig opbinden en hij verrast u van december tot maart met goudgele bloemen, die mooi afsteken tegen de kale, lichtgroene takken. Tip: snij takken die nog in de knop zitten af en zet ze in een vaas op water. Ze komen binnen tot bloei en blijven vrij lang goed.

  Sneeuwbal
  De Viburnum bodnatense is een winterbloeiende sneeuwbalsoort. Deze bladverliezende heester krijgt in de winter opvallende trosjes roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Het is een gemakkelijke struik die in elke goed bemeste tuingrond groeit en zowel in de zon als in de halfschaduw kan staan.

  Kerstroos
  De kerstroos (Helleborus niger) bloeit rond Kerstmis met witte bloemen. Net zoals de andere Helleborus-soorten is het een gemakkelijke vaste plant die graag in de halfschaduw staat. Een bijzonder familielid is de Helleborus foetidus, in de spreektaal bekend als stinkend nieskruid. Hij bloeit vanaf december met sierlijke groene bloemen.

  Sierkers
  Ook in de uitgebreide prunusfamilie is er een soort die 's winters bloeit: de Prunus subhirtella 'Autumnalis'. Deze sierkers draagt in zachte winters, van november tot de lente, kleine roze bloemetjes. Bij uw tuincentrum vindt u hem zowel als heester als in boomvorm. In het laatste geval kan hij uitgroeien tot een boom van wel 6 meter hoog. De sierkers houdt van een plaats in de volle zon.

  Meer weten?
  Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over winterbloeiende planten en heesters wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash