Balkon

  Balkon

  Voor wie geen tuin heeft, is het balkon de enige plek om thuis van het buitenleven te genieten. Dat is misschien een beetje behelpen, maar het heeft ook voordelen. Het oppervlak is beperkt, waardoor u goedkoop tuiniert. U kunt dus investeren in mooie meubels en decoratieve potten en bakken. Met deze tips haalt u meer uit uw balkon.

  De vloer
  Beschouw uw balkon als een verlengstuk van uw huis en creëer de sfeer die u ook binnen heeft gekozen. Tegels of plavuizen kunnen zorgen voor een zuidelijk accent. Let er wel op dat ze vorstbestendig zijn. Grastapijt is bestand tegen weer en wind en is een prettige ondergrond voor een zithoekje. Ook geïmpregneerde houten terrastegels zijn zeer geschikt voor een balkon.

  Potten en bakken
  Een paar prachtige grote bloembakken, of een groot aantal potten en potjes met stekjes en kruiden... alles kan op uw eigen balkon. Bij uw tuincentrum vindt u complete series potten en bakken in diverse kleuren, stijlen en materialen. Een paar tips: let op dat er altijd gaten in de potten of bakken zitten om het teveel aan water af te voeren. Dek de gaten af met wat potscherven of een laagje grind, dan kunnen ze niet dichtslibben. Laat 's winters liever geen aardewerken potten met aarde erin buiten staan. Als vochtige aarde bevriest, zet hij uit, waardoor de pot kan barsten.

  Het hele jaar kleur
  Een kleurrijk voorjaar begint in de herfst. Plant in oktober/november bloembollen in balkonbakken en/of potten. Liever alleen de lage soorten, want hoge waaien snel scheef. Haal bij aanhoudende vorst de balkonbakken en potten naar binnen of dek ze goed af. Sier uw balkon voor de winter op met bijvoorbeeld coniferen of groenblijvende bladplanten. Na een voorjaar vol bloembollen en primula¹s, kunt u vanaf half mei naar hartelust combineren met alle éénjarige en vaste planten. Ook heel mooi en sterk zijn in vorm gesnoeide buxusplanten. En zet gerust de sterkere kamerplanten 's zomers op uw balkon.

  Let op de ligging
  Ligt uw balkon bijna de hele dag in de felle zon, of heerst er juist schaduw? Dat zijn belangrijke uitgangspunten voor de inrichting. Op een zonnige plek kan een zonnescherm heel prettig zijn. Is er altijd schaduw, dan zullen de meeste bloeiende planten niet goed gedijen. Uitzonderingen op deze regel zijn vlijtig liesje en siertabak. Is uw balkon erg blootgesteld aan wind, bescherm dan uw planten en uzelf met een windkering. Bij uw tuincentrum vindt u een grote keus aan diverse windschermen. Als u het scherm laat begroeien door een sterke klimplant, zit u helemaal beschut.

  Meer weten?
  Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over de aanleg van uw balkontuin wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash