Moestuinieren in maart

Moestuinieren in maart

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak. Even ontspannen en gezond in de frisse buitenlucht bezig zijn en straks lekker genieten van je eigen verse groenten en kruiden.

7 moestuintips voor de start van het nieuwe seizoen

  1. Kies een zo zonnige mogelijke plek voor je moestuin, grote bloembak of vierkante-meterbak.
  2. In grote potten of een verhoogde kweekbak kun je ook groenten, kruiden en eetbare bloemen planten of zaaien. Munt kun je zelfs beter in een pot planten, want dat is een woekeraar. Denk verder aan sla, radijsjes, tomaten, peterselie, bieslook, rozemarijn, tijm, komkommerkruid (Borage) en Oost-Indische kers. Ook die leuke lila bloemetjes van de bieslook kun je trouwens eten. Zorg ervoor dat er gaten in de bodem van de pot of bak zitten en gebruik verse potgrond.
  3. In de volle grond kun je al veel ter plekke zaaien, zoals dille, dragon, meiraap, knolselderij, pastinaak, prei, raapstelen, snijbiet, spinazie, spruitjes, (lente)ui, (veld)sla en wortels. Ook kun je nu aardappels poten.
  4. Zorg voor vruchtbare grond of voeg organische meststoffen toe, verwijder onkruid en houd slakken op afstand met koperringen, cloches, fijngemalen eierschalen, koffiedik, schelpen, grind of split.
  5. In de vensterbank of kas kun je groenten en kruiden voorzaaien, zoals aubergine, basilicum, courgette, komkommer, oregano, paprika’s, pepers, rozemarijn, salie en tijm.
  6. Vergeet niet een label met de naam van de groente of het kruid dat je gezaaid of geplant hebt erbij te zetten.
  7. Houd voor de zekerheid vliesdoek en cloches bij de hand om de jonge gewassen in de volle grond tegen nachtvorst te beschermen.


Je vindt alles wat je nodig hebt voor de moestuin en het kweken van je eigen kruiden, groenten en eetbare bloemen in ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel. Houd ook hier anderhalve meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.

Vragen & contact
Vragen & contact

Heeft u vragen?

Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash