• Ontdek onze voorjaarscollectie...

  Ontdek onze voorjaarscollectie...

  Het voorjaar in zicht: maak een zaaiplan

  Creëer een bloeiend toekomstplan voor je tuin in februari en maart. Het is misschien nog winter, maar de gedachten aan het komende voorjaar kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Februari is de perfecte tijd om je tuinplannen te smeden en je klaar te maken voor een kleurrijke en weelderige tuin. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen met een succesvol zaaiplan!

  1. Droom groot: kies je favoriete bloemen en planten

  Begin met dromen. Wat wil je zien als de lente aanbreekt? Kleurrijke bloemen die je tuin opfleuren? Sappige groenten en fruit waar je later van kunt genieten? Maak een lijst van je favoriete bloemen, planten en gewassen. Dit zal de basis vormen van je zaaiplan.

  2. Controleer de zaaidata voor februari

  Niet alle zaden kunnen in februari worden gezaaid, maar sommige zeker wel. Voorbeelden van zaden die je in februari in Nederland kunt zaaien zijn onder andere vroege bloeiers zoals viooltjes, afrikaantjes en sommige kruiden zoals basilicum en peterselie.

  3. Zaaien in maart: wat te verwachten

  In maart gaat het zaaiseizoen in volle gang. Populaire bloemen en planten om in maart te zaaien in Nederland zijn onder andere zonnebloemen, petunia's, tomaten, en courgettes. Maart is ook ideaal voor het zaaien van verschillende kruiden zoals munt, koriander en dille.

  4. Maak een indeling van je tuin

  Nu je weet welke bloemen en planten je wilt laten groeien, is het tijd om je tuin in te delen. Overweeg de lichtomstandigheden, waterbehoefte en hoogte van de planten. Een goed doordachte indeling zorgt voor een harmonieuze en goed georganiseerde tuin.

  5. Begin met binnen zaaien

  Voor sommige planten is het aan te raden om binnen te beginnen. Gebruik zaaibakken of kleine potten om je zaden te planten. Zorg voor de juiste grond en geef ze voldoende licht en warmte. Dit geeft je een voorsprong en zorgt voor sterke, gezonde zaailingen.

  6. Houd het weer in de gaten

  Hoewel februari het begin van de lente markeert, kan het weer nog steeds onvoorspelbaar zijn. Houd de weersvoorspellingen in de gaten en bescherm je zaailingen indien nodig. Een koude nacht kan fataal zijn voor jonge planten, dus wees voorbereid.

  Conclusie:

  Met een goed doordacht zaaiplan maak je optimaal gebruik van het komende groeiseizoen. Begin vandaag nog met het plannen van je tuin en geniet straks van een prachtige oase van kleur en leven. Veel succes met je zaaiavontuur en laat het voorjaar maar komen! Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zaden? Kom langs in ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel, we staan klaar om je te adviseren!

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash