Feestelijk de tafel dekken voor Oud en Nieuw

  Het einde van het jaar nadert snel en dat betekent dat het tijd is om plannen te maken voor een onvergetelijke oudejaarsavond. Of je nu een intiem diner organiseert voor naaste vrienden en familie of een grootschalig feest voor een menigte, een feestelijk gedekte tafel voegt een vleugje elegantie en sfeer toe aan de viering. Hier zijn enkele ideeën om de tafel om te toveren tot een schitterend middelpunt voor de overgang naar het nieuwe jaar.

  Glinsterende tafelkleden en servetten

  Begin met een feestelijk tafelkleed dat past bij de sfeer van Oud en Nieuw. Goud, zilver of zelfs diepzwart kan een perfecte kleurkeuze zijn. Voeg bijpassende servetten toe met glitter of subtiele metallic accenten voor een vleugje glamour. De glans van deze elementen zal de ruimte direct een feestelijke uitstraling geven.

  Glinsterende tafelkleden

  Schitterende tafeldecoraties

  Decoreer de tafel met sprankelende elementen. Denk aan tafelconfetti in de vorm van sterren, glazen kralen of kleine vuurwerkexplosies. Glazen vazen gevuld met fonkelende kerstlampjes of glinsterende balletjes voegen een magisch element toe aan het geheel. Vergeet niet om hier en daar wat kaarsen te plaatsen voor een warme en uitnodigende sfeer.

  Feestelijke tafelgerei en glazen

  Kies voor speciaal tafelgerei dat past bij de gelegenheid. Gouden of zilveren borden en bestek voegen een vleugje luxe toe. Voor een extra feestelijk tintje kunnen glazen met een sprankelend patroon worden gebruikt. Champagnefluiten mogen natuurlijk niet ontbreken, klaar om te worden gevuld met bubbels om middernacht.

  Feestelijk tafelgerei voor oudejaarsavond

  Personaliseer met plaatskaartjes

  Voeg een persoonlijk tintje toe door plaatskaartjes te gebruiken. Kies kaartjes die passen bij het thema van de avond en schrijf de namen van je gasten er feestelijk op. Plaatskaartjes voegen niet alleen een georganiseerd element toe aan de tafel, maar laten ook zien dat je speciale aandacht hebt besteed aan de zorgvuldige planning van de avond.

  Een vleugje groen

  Breng de natuur naar binnen met feestelijk groen. Denk aan kransen van dennentakken, kleine kerstboompjes als tafeldecoratie of zelfs individuele takjes groen op de borden als subtiele accenten. Dit voegt niet alleen kleur toe aan de tafel, maar geeft ook een fris contrast met de sprankelende metallic tinten.

  Groene versiering op tafel

  Oogverblindende menukaarten

  Maak indruk op je gasten met menukaarten die bij de feestelijke sfeer passen. Kies voor glanzende kaarten met gouden letters of voeg kleine glitterdetails toe. Naast het informeren van de gasten over wat ze kunnen verwachten, voegen menukaarten een verfijnd en georganiseerd element toe aan de tafelsetting.

  Fijne jaarwisseling!

  Feestelijk de tafel dekken voor Oud en Nieuw is een leuke manier om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen. In ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel vind je veel kerstgroen om de tafel mee te dekken. Voeg wat leuke decoraties toe en maak er een feestelijk geheel van. Ga voor opvallend zilver of goud, of kies een mooie kleur als rood, paars of groen uit. Met een sprankelende tafel, goed gezelschap en een vleugje magie, ben je klaar voor een onvergetelijke overgang naar het nieuwe jaar. Proost op een schitterend 2024! Wij zien je graag weer in het nieuwe jaar in ons tuincentrum in Deurne (Antwerpen) en Zoersel.

  Vragen & contact
  Vragen & contact

  Heeft u vragen?

  Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

  Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash