Zet eens een (Paas)boompje op

Zet eens een (Paas)boompje op

Met een paasboom haal je die unieke, vrolijke paassfeer en het daarbij horende lentegevoel in huis. Nog geen boompje opgezet? In ons tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt.

Te beginnen met de paasboom zelf natuurlijk. Een ‘boom’ is een groot woord voor één of enkele takken, meestal van de krulwilg (Salix babylonica ‘Tortuosa’). Houd bij het kiezen van de takken rekening met de plek waar je de paasboom wil zetten. Takken die naar een kant buigen, zijn heel mooi maar moeten wel de ruimte krijgen om tot hun recht te komen. Zorg ervoor dat je ook al weet waarmee je de boom wil gaan versieren. Zijn dat geen ‘lichtgewichtjes’, kies dan een paastak met niet al te dunne vertakkingen.

Een mooi alternatief voor de krulwilg is de krulhazelaar. Hij ziet er wat knoestiger en robuuster uit, hij is iets sterker en vooral, zijn takken zijn nog meer gekruld.

Zoek een mooie, hoge vaas uit en leg er eventueel een flinke laag knikkers, grond of decoratieve keien in, zodat ze straks niet omvalt. In een niet transparante vaas kun je ook een blok vochtig steekschuim leggen. Dat vind je bij het bloemschikmateriaal in het tuincentrum. Zet de tak(ken) in de vaas. Klem ze tussen de keien of knikkers of prik ze in het steekschuim. Vul de vaas met water.

Nu komt het prettigste deel, het versieren. Daarvoor kun je kiezen uit een lange lijst van paasdecoraties. Heb je weinig tijd, ga dan voor kant-en-klaar: kleine paasfiguurtjes, kuikentjes, houten of kunststof eitjes met ophanglintje, knijpvogeltjes en -vlinders, kunstbloemen, veertjes al dan niet met een kleurtje… Gebruik wikkeldraad om decoraties die je niet kunt hangen, kuikentjes of kunstbloemen bijvoorbeeld, op de tak vast te maken. Gaat de knutselaar in jou liever zelf aan de slag, dan kun je eieren uitblazen en versieren, mini-vaasjes of uitgeblazen eieren vullen met kleine bloempjes, kettingen van kraaltjes rijgen, papieren bloemen maken…

Nog enkele tips voor de allermooiste paasboom:

  • Hang de boom niet té vol; als hij in water staat, krijgt hij er al snel blaadjes als natuurlijke decoratie bij!
  • Werk in tinten van een kleur – geel is de paaskleur bij uitstek – of in verschillende pasteltinten.
  • Heel trendy: omwikkel de paastak hier een daar met een beetje wol of breikatoen.

En dan nog dit: krulwilg krijgt in de vaas ook worteltjes. Je kunt ‘m na Pasen dan ook in de tuin uitplanten. Zo knip je volgend jaar van deze snelle groeier je eigen gekweekte paasboom!

Vragen & contact
Vragen & contact

Heeft u vragen?

Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash