De woonplant van de maand maart: Franse Geranium

De woonplant van de maand maart: Franse Geranium

In maart is de Franse Geranium Woonplant van de maand, een plant die ook bekend staat als Pelargonium grandiflorum. Je hoeft maar te kijken naar de grootsheid van de bloemen en de kleuren en je snapt waar deze voorjaarsbloeier haar tweede naam aan te danken heeft.

Franse Geranium versus de Geranium
Je herkent de plant aan de grote bloemen met zes bloemblaadjes die in trossen groeien. Deze bloemen stralen in een of meerdere kleuren in het helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit. Opmerkelijk feitje: niet de bloemen, maar de bladeren van de Franse Geranium geuren. Dat is een van de verschillen tussen de Franse Geranium en de ‘gewone’ Geranium. Een overeenkomst tussen beide planten is natuurlijk dat ze je allebei een vrolijk gevoel geven!

Van Afrika naar Europa
De Franse Geranium straalt van nature in de zuidelijke regio van Afrika. Rond 1600 namen VOC-schepen vanaf Kaap de Goede Hoop de plant mee naar Europa, waar zij belandde in verschillende botanische tuinen. Met haar zuidelijke achtergrond is het niet zo gek dat de Franse Geranium ook anno nu graag buiten staat als de nachtvorst is verdwenen.

Verzorging van de Franse Geranium
De Franse Geranium staat graag op een lichte plaats, daar gaat ze mooi van bloeien. Geef regelmatig wat water - direct in de pot, niet op de plant zelf. Haal ook uitgebloeide bloemen weg, dan blijft de Franse Geranium nieuwe aanmaken. Na een bloeiperiode binnenshuis verkast de Franse Geranium graag naar buiten. Daar kan ze tot diep in de herfst voor kleur zorgen op het terras. Laat de plant wel binnen overwinteren in een koele kamer en geef dan beperkt water.

Leuk om te weten:

  • Een Franse Geranium heeft minimaal 4 uur aan zonlicht nodig om goed door te blijven bloeien.
  • Krijgt je Franse Geranium gele bladeren? Waarschijnlijk geef je ‘m dan te veel water.
  • In de Verenigde Staten noemt men de Franse Geranium een Martha Washington Geranium.
  • In de winter kun je de Franse Geranium terugknippen tot 10 centimeter en laten overwinteren in een kamer bij een temperatuur van zo’n 12°C.
  • De naam Franse Geranium is afgeleid van het Griekse ‘Geranos’ wat kraanvogelbek betekent. Men vond namelijk dat de vruchtbladeren een lange bek vormden.
Vragen & contact
Vragen & contact

Heeft u vragen?

Bel 03 320 99 50 voor een goed advies.

Levering:

  • Vandaag bestellen voor 14u00 morgen levering tussen 08u00 en 18u00 van maandag tot vrijdag.
  • Levering dezelfde dag en op zaterdag enkel na afspraak met onze verantwoordelijke Tel: 03 320 99 50
  • Verzendkosten € 7,95 per levering
  • Veilig betalen met Bancontact Mr. Cash